Сакварелідзе назвав прізвище затриманого НАБУ

Сакварелідзе назвав прізвище затриманого НАБУ "цукрового" прокурора

Укрінформ
Екс-прокурор Одеської обласної прокуратури Давид Сакварелідзе назвав прізвище заступника прокурора Київської області, затриманого НАБУ за справу на 300 млн грн.

Про це він написав у Фейсбуці.

"Шокінська система поступово тріщить по швах. Сьогодні, завдяки зусиллям і прекрасній роботі НАБУ, затримали заступника прокурора Київської області Колесника, який змінив на цій посаді скандально відомого "діамантового прокурора" Корнійця. Причиною його затримання співробітниками НАБУ стало те, що він, отримавши кримінальну справу від ГПУ, посприяв і своїм рішенням дав можливість "зникнути" 30 тис. тонн цукру з Аграрного фонду, передавши його іншій приватній компанії", - зазначив Сакварелідзе.

Він нагадав, що нещодавно саме Колесник вже прославився участю у скандалі, пов'язаному з експортом горіхів.

За його словами, так звана "горіхова мафія" включає тільки 2 компанії, які володіють монопольним правом на експорт. Річний обіг експорту волоських горіхів становить 14 млн дол.

"Коли я був Одеським обласним прокурором, ці компанії не змогли домовитися про звичні для них схеми з нашими працівниками і збити з ринку їх конкурента в цій сфері. Як виявилося, святе місце порожнім не буває і в Київській обласній прокуратурі знайшовся дуже бізнес підкований заступник. Він кмітливо і з задоволенням погодився, наклавши арешти і зареєструвавши кримінальне провадження, заблокувати товар конкуруючої фірми-експортера, незважаючи на судове рішення. Безумовно, на такий стан речей дуже жорстко відреагував Міхеїл Саакашвілі. Він не дав можливості Колеснику "задушити" бізнесмена, відкривши двері для вільного експорту", - розповів деталі "горіхової" справи Сакварелідзе.

Він також стверджує, що його команда в особі Генеральної інспекції у свою чергу зареєструвала відповідне кримінальне провадження стосовно Колесника. Але тоді справі не дали ходу.

Нагадаємо, що сьогодні директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на сторінці сайту НАБУ в Фейсбуці написав: "Тільки що був затриманий заступник керівника прокуратури Київської області. Сума - 300 млн грн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-