Деканоїдзе розповіла, як банду ловили на «труп» адвоката

Деканоїдзе розповіла, як банду ловили на «труп» адвоката

Укрінформ
Глава Національної поліції України Хатія Деканоідзе розповіла про деталі спецоперації (інсценування вбивства адвоката), проведеної напередодні в Одесі, в результаті якої правоохоронцям вдалося затримати банду, що спеціалізувалася на викраденні людей, шантажі і вбивствах.

Про це у вівторок вона написала на своїй сторінці в Фейсбук.

«Ми отримали багато питань щодо розстрілу Lexus в Одесі. Ситуація така: вчора вночі в Одеській області ми затримали угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні людей, шантажі і вбивствах. Протягом декількох років жертвами в основному ставали люди із соціально незахищених верств населення, яких викрадали і змушували переоформлювати нерухомість на членів банди», - написала вона.

Як пояснила Деканоідзе, в поліцію звернувся адвокат, який займає активну позицію в розкритті злочинних схем у сфері розподілу земельних ділянок у курортних районах Одеської області. Зокрема, заявник повідомив, що отримав на свою адресу погрози у зв'язку з його діяльністю - реалізацією інвестпроекту з будівництва набережної в Затоці.

За словами глави Нацполіції України, протягом кількох місяців правоохоронці документували факт підготовки зловмисників до скоєння замовного вбивства. А для затримання організаторів і посередників замаху «кілька днів тому правоохоронцям довелося інсценувати вбивство адвоката-заявника». В результаті проведення добре спланованої спецоперації під керівництвом Головного слідчого управління Національної поліції та Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України вдалося затримати підозрюваних, а також звільнити заручника, якого було викрадено раніше з метою вимагання.

«Зараз проведено близько 30 обшуків, в ході яких вилучено вогнепальну зброю. Слідство триває», - написала вона і подякувала всій команді правоохоронців, які брали участь у затриманні банди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-