У Києві ліквідували

У Києві ліквідували "конверт" на 420 мільйонів

Фото
Укрінформ
Працівники податкової міліції у Києві ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 420 мільйонів гривень.

Про це у Фейсбуці написав перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, встановлено, що група осіб через підконтрольні їм транзитні і фіктивні підприємства надавала послуги з конвертації грошових коштів з безготівкової форми в готівкову, документального прикриття безтоварних операцій, незаконного формування податкового кредиту підприємствам реального сектора економіки з Києва та інших регіонів", - написав Білан.

За його словами, діючі підприємства перераховували безготівкові кошти на рахунки підконтрольних учасникам центру компаній за нібито придбані товари, роботи або послуги. Надалі грошові кошти перераховувалися на розрахункові рахунки підприємств-імпортерів, після чого за вирахуванням 5-7% за надання податкового кредиту передавалися "конвертаторам".

Загальний обсяг проконвертованих коштів становив понад 420 мільйонів гривень, ймовірні втрати бюджету - понад 70 мільйонів, зазначив Білан.

У даний час встановлено чотири найбільших підприємства - вигодонабувачі.

В результаті проведених у Києві, Київській області та Дніпропетровську восьми обшуків було виявлено та вилучено 50 тисяч гривень, 10 тисяч доларів США, комп'ютерну техніку, 11 банківських карток, 26 печаток та штампів, 12 кліше, первинну і бухгалтерську документацію, комп'ютерну техніку та електронні носії інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-