У травні 82% пенсіонерів перерахували виплати

У травні 82% пенсіонерів перерахували виплати

Укрінформ
У зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму з 1 травня 2016 року пенсії перераховано для майже 10 млн осіб або 82% від загальної кількості пенсіонерів.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний на прес-конференції в понеділок у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як ви знаєте, з 1 травня поточного року проведено перерахунок пенсій у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Цей показник зріс з 1074 грн до 1130 грн. Відповідно з 1 травня було збільшено 10 видів різних пенсійних виплат, які містять таку складову, як розмір прожиткового мінімуму, для непрацездатних громадян. Зокрема, мінімальні пенсії за віком, мінімальні виплати учасникам бойових дій, інвалідам та учасникам бойових дій, мінімальні пенсії військовим, шахтарям. Разом перерахунки торкнулися майже 10 млн з 12,2 млн пенсіонерів. Тобто перерахунки проведені фактично по 82% пенсіонерів", - сказав він.

Так, за словами Зарудного, мінімальний розмір пенсій зріс у 6,5 млн пенсіонерів. Місячні видатки на виплату пенсій зросли на 462,3 млн грн, а середній розмір підвищення становив 57,3 грн.

Голова правління Пенсійного фонду також зауважив, що підвищення пенсійних виплат цього року - не останнє, наступне заплановане на грудень 2016 року.

Зарудний також запевнив, що нині всі пенсійні виплати відбуваються згідно з графіком без жодних затримок. Зокрема, з початку року на пенсійні виплати було спрямовано 71,4 млрд грн. За рахунок власних коштів Пенсійного фонду профінансовано 35,9 млрд грн, з Держбюджету на фінансування пенсійних програм надійшло 37,7 млрд грн. При цьому позики на покриття тимчасових касових розривів, пов'язаних з виплатою пенсій, з Держбюджету протягом всього періоду не залучались.

"Наприклад, минулого року на цей час уже було залучено позик на суму понад 17 млрд грн", - констатував Зарудний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-