Пенсійний фонд: платимо всім переселенцям, які дають знати про себе

Пенсійний фонд: платимо всім переселенцям, які дають знати про себе

Укрінформ
Наразі на обліку у Пенсійному фонді знаходиться 1 млн 100 тис.  переселенців, які зареєстровані на підконтрольній Україні території Донбасу, усім їм здійснюються необхідні пенсійні виплати.

Про це заявив голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний на прес-конференції в понеділок, у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На непідконтрольній території свого часу проживало 1 млн 200 тис.  пенсіонерів, а наразі на підконтрольній території Україні на обліку перебуває майже 1 млн 100 тис. пенсіонерів, тобто практично всі пенсіонери-переселенці перебувають на обліку саме на підконтрольній території. Усі зобов'язання, які Пенсійний фонд має і може виконати перед особами-переселенцями, він виконує, так само як і перед всіма іншими нашими пенсіонерами-співвітчизниками», - сказав Зарудний.

За його словами, починаючи з серпня 2014 року пенсіонерам-переселенцям виплатили понад 38 млрд грн.

Разом з тим, голова правління Пенсійного фонду поінформував про співпрацю з СБУ для виявлення «фальшивих» пенсіонерів-переселенців. Так, він зауважив, що пенсіонер-переселенець, який отримує виплати на банківську карту, то хоча б раз на рік має з'явитися до Пенсійного фонду, аби довести, що саме він отримує ці виплати.

«Ми проводимо таку ідентифікацію. У нас є певна кількість осіб у роботі, які перебувають у перевірці щодо наявності цих людей як одержувачів пенсій. Бо є достатньо велика кількість людей, яка вимірюється десятками тисяч, які вже кілька місяців не з'являлися до органів Пенсійного фонду чи до відділень банку і ми фактично не знаємо, чи є ці люди в живих. Звичайно, ми по цих людях виплати не проводимо, бо не впевнені, що саме ця людина зможе отримати ці виплати. Але як тільки ми отримаємо таке підтвердження, усі виплати відновлюються», - резюмував Зарудний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-