Україна бере участь у

Україна бере участь у "ядерних" навчаннях в Австралії

Укрінформ
Українська делегація прибула до Австралії, щоб взяти участь у міжнародних навчаннях з реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з використанням радіоактивних матеріалів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Посольстві України в Австралії.

Міжнародний семінар та навчання "Kangaroo Harbour" спрямовані на координацію заходів з реагування на ядерні загрози. Зокрема навчання покликані продемонструвати найкращі практики в області реагування на запити про надання допомоги щодо підвищення розпізнання ядерної загрози, надання ядерної експертизи і допомоги у реагуванні на надзвичайні ситуації, пов’язані з використанням радіоактивних матеріалів у результаті терористичного нападу.

Австралія приділяє велику увагу питанням ядерної безпеки. Країна докладає максимум зусиль, щоб справа використання ядерного матеріалу була безпечною і надійною у всьому світі. Цього року Австралія посіла перше місце за даними глобального огляду Ініціативи з питань скорочення ядерної загрози (Nuclear Threat Initiative). Крім того, країна є постійним донором фонду ядерної безпеки МАГАТЕ (з моменту створення організації Австралія сплатила понад AUD 2,4 млн.).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-