СБУ попереджала про наміри терористів збити Іл-76 – свідок

СБУ попереджала про наміри терористів збити Іл-76 – свідок

Укрінформ
Суд у справі про недбале ставлення до військової служби генерала Віктора Назарова завершив розглядати докази обвинувачення й перейшов до допиту свідків. Сторона обвинувачення заявила про допит 25-ти свідків, на нинішньому засіданні мали допитати трьох, проте один не зміг бути присутнім на суді через відрядження до АТО.

Про це стало відомо під час судового засідання у Павлоградському міськрайонному суді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як засвідчила військовослужбовець СБУ Наталя Вареня, яка на момент катастрофи працювала старшим консультантом антитерористичного центру при штабі СБУ, 13 червня 2014 року з 8 ранку вона заступила на робоче місце та отримувала оперативну інформацію, серед якої була і про обстановку в Луганському аеропорту.

«Що бойовики планують там з застосуванням ПЗРК збити літальні засоби. Я цю інформацію включила в узагальнюючі дані. На мій погляд, це було важливо», - сказала в суді Вареня.

Нагадаємо, у ніч на 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики з ПЗРК збили Іл-76, у якому десантники летіли на ротацію. Тоді загинули 49 осіб – 40 військовослужбовців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади і дев’ять членів екіпажу літака, знищені військове майно та техніка. 25 листопада Печерський райсуд заарештував першого заступника керівника антитерористичної операції, заступника начальника Генерального штабу генерал-майора Віктора Назарова за підозрою в причетності до катастрофи літака Іл-76 і призначив заставу 365 тисяч гривень. За два дні, 27 листопада, Назаров вніс заставу і вийшов з-під варти. Прокуратура стверджує, що генерал-майор не взяв до уваги інформацію Служби безпеки України про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації з доставки роти військових у Луганський аеропорт.

Родичі загиблих у ІЛ-76 десантників оцінили моральну шкоду у 500 тис. гривень кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-