Тероборона України є злагодженою лише на папері - експерт

Тероборона України є злагодженою лише на папері - експерт

Укрінформ
Військовий експерт, голова громадської організації  «Український легіон» Святослав Стеценко вважає, що стан територіальної оборони в Україні залишається на такому рівні, як і 2 роки тому.

Про це він сказав у вівторок на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На папері все організовано і зроблено. Є плани та нормативна база, але вона недосконала, та все одно дозволяє готувати територіальну оборону в Україні. Крім нормативної бази, більш нічого немає. Стан територіальної оборони у нас такий самий, як у 2014 році», - сказав Стеценко.

Він додав, що у 2014 році, після подій в Іловайському котлі, була ініціатива організації територіальної оборони, але минуло 2 роки і система не налагоджена. Експерт вважає, що створення  територіальної оборони в Україні вкрай необхідне, бо Збройні Сили України хоча і збільшують свою матеріально-технічну базу, але, на його думку, не в змозі в повному обсязі відбити масштабні атаки агресора.

Стеценко зауважив, що на створення територіальної оборони в масштабах однієї області потрібно близько 2 мільйонів гривень.

«Треба зазначити, що для бюджету це смішні гроші, і протягом року це можливо створити. Така ініціатива залежить від голів обласних адміністрацій», - сказав Стеценко.

Він підкреслив, що в Харкові виділено близько 1 мільйона гривень на підготовку підрозділів територіальної оброни, і це невеликі кошти порівняно з підготовкою мобілізованих на службу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-