Щоб усі боялись: Красною площею прогнали новинки російської оборонки

Щоб усі боялись: Красною площею прогнали новинки російської оборонки

Укрінформ
Росія показала на параді в Москві з нагоди Дня Перемоги новітні зразки своєї військової техніки - бронеавтомобілі "Тигр", БМП "Курганець-25" і БТР "Бумеранг".

За інформацією ТАСС, всього в параді були задіяні понад 10 тис. військовослужбовців і 135 одиниць озброєння і військової техніки, а над Кремлем пролетів 71 літак і вертоліт у складі 17 авіагруп ВКС РФ.

Відкрив цей ярмарок кремлівського марнославства танк Т-34, названий російськими ЗМІ "легендою Великої Вітчизняної війни". Красною площею прогриміли колесами і гусеницями бронеавтомобілі "Тигр", танки Т-90, "Армата" (Т-14), бронетранспортери БТР-82А, БТР-МД "Ракушка", бойові машини піхоти БМП-3, новітні БМП "Курганець-25" і БТР "Бумеранг", самохідні гаубиці "Мста-С" і "Коаліція-СВ", зенітні ракетні комплекси "Бук-М2", зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир-С", ракетні комплекси "Ярс", зенітні ракетні системи С-400, зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2У", ракетні комплекси "Іскандер-М" та інші.

Над Москвою і президентом "всієї Русі" Володимиром Путіним кружляли найбільший у світі військово-транспортний вертоліт Мі-26 в супроводі четвірки Мі-8АМТШ, відомих як "Термінатори", Мі-28Н "Нічний мисливець", Ка-52 "Алігатор", Мі-35, винищувачі Су-34, Су-27 і нові Су-35С, літаки-перехоплювачі Міг-31БМ, винищувачі-бомбардувальники Су-24М тощо.

Зазначається, що нововведенням цього параду стала участь у ньому зведеної парадної обслуги жінок-військовослужбовців.

На окупованих територіях "керівництво" теж вирішило не відставати від агресора-"благодійника" (зрозуміло, у межах своїх можливостей).

Так, у Керчі у військовому параді взяли участь як місцеві військовослужбовці, так і прибульці з різних міст Росії. Вулицями міста проїхали броньовані автомобілі «Рись», бронетранспортери БТР-80, 122-мм буксирувані гаубиці "Д-30" зі складу окремої бригади берегової оборони, 152-мм буксирувані гаубиці «МСТА-Б» артилерійського полку, 122-мм реактивна система залпового вогню «Град» і зенітно-ракетний комплекс С-300.

При цьому керчанам, щоб подивитися на парад, довелося пройти через рамки-металошукачі.

У Донецьку маршем під духовий оркестр пройшли піші колони збройних сепаратистів, а згодом і військова техніка - «як сучасна, так і відреставрована часів Великої Вітчизняної». Загалом було 45 одиниць техніки.

При цьому угруповання «ДНР» заявило, що «на знак поваги до Мінських угод», згідно з яким важке озброєння не може перебувати на території Донецька, спеціально перед "парадом" техніку привели в небоєготовий стан.

Луганські ж сепаратисти повідомляють, що центральною площею міста пройшли танки Т-72, БМП, БТР, пускові установки реактивної системи залпового вогню «Град», самохідні і буксирувані артилерійські установки.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-