ЗНО не обійшлося без хитромудрих шпаргалок

ЗНО не обійшлося без хитромудрих шпаргалок

Укрінформ
Громадська мережа "Опора" зафіксувала під час складання ЗНО кілька випадків використання мобільних пристроїв та шпаргалок.

Про це повідомляється у прес-релізі ГМ "Опора".

"Серйозним порушенням процедури стандартизованого тестування, як і в попередні роки, залишається наявність в учасників мобільних телефонів та інших технічних приладів, за допомогою яких можна фіксувати та передавати інформацію", - йдеться у повідомленні.

За даними "Опори", такі випадки зафіксували на Дніпропетровщині та в Сумській області. Одного учасника ЗНО відсторонили від тестування через пошкодження тестового зошиту. "Зафіксовано, як вступник пошкодив зошит з тестовими завданнями, вирвавши з нього сторінку, яку виніс з аудиторії. Повернувшись в аудиторію, учасник тестування витягнув цей листок і почав з нього списувати", - повідомляють спостерігачі.

За фактами цих порушень були складені акти,  порушників правил відсторонено від тестування.

На Закарпатті та Вінниччині учасники ЗНО вирішили скористатися шпаргалками, деякі з них були написані від руки. В рекреаційних зонах шпаргалки знайшли в  Ужгородській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №6 імені Гренджі-Донського та школі І-ІІІ ступенів №1 імені Івана Франка у місті Кам'янка-Бузька Львівської області. У ЗОШ №31 Вінниці абітурієнт користувався рукописною шпаргалкою. Складено акт про порушення, в результаті чого учасник ЗНО залишив пункт.

Найбільш розповсюдженою причиною, з якої учасники ЗНО не змогли приступити до тестування, була  відсутність документів, за якими абітурієнтів допускають у пункти проведення ЗНО, - паспорту чи сертифікату.

В двох пунктах тестування - у Києві та Луцьку -  абітурієнти, не завершивши роботу над тестом, виходили за межі пункту тестування та не змогли повернутися назад в аудиторію, адже це заборонено процедурою.

Через повідомлення про замінування пункту тестування в Ужгороді з нього евакуйовано 350 осіб - учасників ЗНО, інструкторів та іншого персоналу. Учасникам ЗНО запропоновано написати заяви про зарахування наявних результатів, або складання тесту у додаткову сесію.

Громадське спостереження за ЗНО відбувається в рамках Альянсу Програми сприяння незалежному тестуванню в Україні (USETI LegacyAlliance). Представники ГМ ОПОРА вели спостереження у пунктах тестування у 17 областях.

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, яка є обов'язковим предметом для тих, хто планує вступати цьогоріч до вищих навчальних закладів. Також у 2016 році результати ЗНО з цього предмету будуть зараховуватись випускникам шкіл як державна підсумкова атестація. До 26 травня відбудеться засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти з визначення порогу «склав/не склав» з української мови і літератури. Результати тестування будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО на сайті центру. На сайті УЦОЯО розміщено правильні відповіді на завдання з української мови та літератури.

Наступне ЗНО, з математики, відбудеться 11 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-