Українці Естонії добилися зняття з продажу пропагандистських книг РФ

Українці Естонії добилися зняття з продажу пропагандистських книг РФ

Укрінформ
З полиць естонських книжкових торгових мереж «Apollo» і «Rahva Raamat» зняли пропагандистські книги російських видань, що зневажливо відгукуються про українців, українську культуру і Українську державу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вважаю, що це хоч і тимчасова, тактична, але все ж перемога української громади в Естонії. Ми не дозволимо ображати нас, нашу мову, культуру і державу», - сказала Віра Коник, голова Конгресу українців Естонії.

Раніше КУЕ, керівники інших українських організацій, активісти української громади країни написали листа керівництву мережі книжкових магазинів «Apollo» і «Rahva Raamat», в якому висловили занепокоєння у зв'язку з наявністю в продажу великої кількості пропагандистських книг російською мовою, що ображають гідність українського народу і честь Української держави, що розпалюють ненависть до України та українців, які виправдовують агресивну зовнішню політику Росії, перекручують діяльність таких міжнародних організацій, як Євросоюз і НАТО.

«Численність подібних видань переконливо свідчить про те, що йдеться про цілеспрямоване насичення російськомовного книжкового ринку країни літературою провокаційного характеру, спрямованої на підрив внутрішньої стійкості Естонської Республіки», - зазначається у прес-повідомленні Конгресу українців Естонії.

У ньому також зазначається, що керівники «Apollo» і «Rahva Raamat» оперативно відреагували на лист українців Естонії та «вилучили з продажу українофобські видання, що випускаються в Росі », серед яких, наприклад, Лев Вершинін, «Україна – вічна руїна»; Андрій Ваджра, «Україна, якої не було», «Самогубство України»; Олександр Широкорад, «Битва за Україну», «Битва за Крим», «Битва за Новоросію»; Едуард Лімонов «Київ капут»; Дмитро Пучков (Гоблін), «Україна це Росія»; Микола Старіков, «Україна. Хаос і революції – зброя долара»; Дмитро Рогозін, «НАТО і Росія»; Олександр Дугін, «Євразійський реванш Росії», «Нова формула Путіна» тощо.

Щоправда, прес-секретар мережі "Rahva raamat" Айрі Ілліссон на запит місцевої російськомовної газети «Вечерка» заявила, що книги тимчасово вилучені з продажу «для аналізу змісту». А активіст місцевого «руського міра» на сторінках тієї ж газети зажадав повернути пропагандистську літературу на полиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-