Міносвіти хоче зекономити на атестатах 7,5 мільйона

Міносвіти хоче зекономити на атестатах 7,5 мільйона

Укрінформ
МОН планує зекономити на виготовленні атестатів та додатків до свідоцтв 7,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Здешевлення стало можливим за рахунок матеріалів, з яких виготовлятимуться документи. Так, цьогоріч атестати про загальну середню освіту на основі фотокомп'ютерних технологій будуть виготовленні з тоншого пластику. Свідоцтва про базову середню освіту, що також виготовляються за допомогою фотокомп'ютерних технологій, будуть з целюлозно-паперового матеріалу, адже цей документ зазвичай не так часто використовується своїм власником. Завдяки цьому економія коштів складе 7 мільйонів 502 тисячі гривень від запланованих 23,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МОН, це майже 30% від  запланованих у держбюджеті 25,6 млн гривень.

Так, на виготовлення додатків до свідоцтв й атестатів, а також свідоцтв про закінчення спецшколи, похвальних листів та грамот було заплановано в бюджеті 1,7 мільйона гривень, а зекономлено - 170,7 тис. гривень. На відзнаках про досягнення у навчанні (золотих та срібних медалях) зекономлено 21,3 тис. гривень від запланованих 0,6 млн гривень.

За результатами проведених торгів на закупівлю документів про загальну середню освіту та відзнак про досягнення у навчанні державним підприємством «Інфоресурс» станом на 5 травня 2016 року акцептовано пропозицію учасника торгів ПрАТ "Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій" ("НДІ ПІТ". 16 травня з цим учасником буде укладено угоду про виготовлення документів про загальну середню освіту на основі фотокомп'ютерних технологій.

Окрім того, акцептовано пропозицію учасника торгів - держпідприємства "Поліграфічний комбінат "Зоря"", з яким 10 травня буде укладено угоду щодо виготовлення бланків документів про освіту поліграфічним способом. Відповідно до угоди комбінат виготовить для загальних середніх навчальних закладів країни додатки до свідоцтв й атестатів, а також свідоцтва про закінчення спецшколи, похвальні листи та грамоти.

Як повідомляв Укрінформ, реалізація постанови Кабінету міністрів України від 25 квітня 2016 р. № 318 «Про визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету міністрів України від 2 березня 2016 р. №153» забезпечить вчасне виготовлення документів про освіту та належну організацію їх видачі випускникам навчальних закладів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-