Сенцов і Кольченко заповнили документи для екстрадиції - ЗМІ

Сенцов і Кольченко заповнили документи для екстрадиції - ЗМІ

Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко, засуджені в Росії за сфабрикованим звинуваченням, заповнили документи для екстрадиції в Україну.

Про це повідомив у "Фейсбуці" журналіст Антон Наумлюк.

"Олег Сенцов і Олександр Кольченко заповнили всі необхідні для передання їх в Україну документи. Передані співробітникам ФСВП для передачі в Мін'юст", - написав він.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд у Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова і Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за "підготовку терактів". Російський «Меморіал» визнав кримчан політв'язнями.

11 березня Мін'юст РФ підтвердив отримання звернення від української сторони про передання режисера Олега Сенцова і ще трьох засуджених у Росії українських громадян, у тому числі Кольченка. При цьому обговорювалося питання про передання 13 росіян, засуджених українськими судами, для відбування покарання у вигляді позбавлення волі в Росії.

9 квітня стало відомо, що Верховний суд Росії розгляне подання Мін'юсту РФ і Федеральної служби виконання покарань про передачу Україні "для відбування покарання" засуджених Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка.

Раніше документи, необхідні для екстрадиції на батьківщину, заповнила незаконно засуджена в Росії народний депутат України Надія Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-