До поліції через суд повернувся начальник, який не пройшов атестацію

До поліції через суд повернувся начальник, який не пройшов атестацію

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України Дмитра Бута.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"28 квітня 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва в ході відкритого судового засідання завершив розгляд справи за позовом Бута Дмитра Сергійовича до Національної поліції України, Центральних атестаційної та апеляційної атестаційної комісій Національної поліції України №2 та визнав протиправним рішення Нацполіції в частині включення позивача до списку поліцейських, які підлягають атестуванню, скасував наказ про його звільнення та поновив його на посаді заступника начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що позов надійшов до суду 10 лютого 2016 року.

Під час судового розгляду справи представники Центральних атестаційної та апеляційної атестаційної комісій Нацполіції ігнорували судові засідання та не з'являлись на них, незважаючи на те, що вони були належним чином повідомлені. Крім того, представники комісій не надали суду будь-яких доказів, які б доводили правомірність їх дій щодо атестації та звільнення Бута з посади. Таким чином, відповідач не виконав одного із головних своїх обов'язків, передбачених частиною другою статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України щодо обов'язків доказування. З огляду на зазначене, суд задовольнив позов Бута та постановив до негайного виконання частину рішення щодо поновлення його на вказаній посаді, повідомили в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-