Ініціатива

Ініціатива "Першого грудня": ситуація навколо Шустера – тривожний знак

Укрінформ
Анулювання дозволу на роботу тележурналісту Савіку Шустеру - це наслідок монополізації влади, тривожний знак, який, мов бумеранг, може обернутися проблемами для самої влади. 

На цьому наголосив учасник Ініціативної групи "Першого грудня" Володимир Панченко під час прес-конференції в Укрінформі, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

"Щодо студії Савіка Шустера - це є наслідок монополізації влади. Це наслідок намагання контролювати все, все перевести на ручне управління, в тому числі і такі дискусійні майданчики. Це - небезпечна тенденція. Якщо ми вже зараз починаємо відчувати дуже гостро проблему свободи слова, то це дуже тривожний знак для суспільства, для держави, але - як бумеранг - і для влади також", - підкреслив Панченко.

Водночас інший учасник Ініціативи В'ячеслав Брюховецький закликав зачекати на офіційні висновки щодо сплати чи несплати каналом Шустера податків.

"Давайте діждемося, щоби було офіційно і точно сказано, чи є там порушення фінансові, тому що інформація про це є... І що ми захищаємо - захищаємо людину, яка не платить податки, які потрібні для бюджету держави? Якщо це неправда, то тоді - інша річ. Тоді я б на місці Савіка Шустера сказав: перевірте мене, я готовий розкрити, чи справді не сплатив податки і так далі... Тому що інакше це вже є свавілля демократії", -  зазначив він.

Нагадаємо, 26 квітня стало відомо, що Шустеру, який має громадянство Канади, анулювали дозвіл на роботу в Україні на підставі отриманої від Державної служби зайнятості інформації про наявність кримінального провадження відносно ведучого, водночас сам Шустер про це не повідомив.

Згодом у Державній службі зайнятості пояснили, що підставою звернення до Київського міського центру зайнятості щодо анулювання дозволу на роботу для Шустера став лист від Державної фіскальної служби України про те, що відносно ведучого здійснюється кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-