Google пропонує усім бажаючим прогулянку Чорнобилем

Google пропонує усім бажаючим прогулянку Чорнобилем

Фото
Укрінформ
Компанія Google автомобілів Google Street View створила панорамні знімки Чорнобильської зони, на яких можна побачити, як виглядає місцевість після 30 років існування зони відчуження.

Про це повідомили в прес-службі "Google Україна".

"Нам вдалося за допомогою спеціальних автомобілів Google Street View проїхати і зняти панорами покинут зони, і тепер ви можете побачити, як виглядає ця місцевість зараз", - йдеться в повідомленні.

У центрі прогулянки - місто Прип'ять, який був побудований для обслуговування ЧАЕС і повністю евакуйований в перші кілька днів після аварії.

"Почніть безпечну прогулянку зі стели при в'їзді в місто (зверніть увагу на цвинтарну огорожу навколо неї), відвідайте парк атракціонів, головну площу міста і інші місця", - додали в прес-службі.

Як зазначається, сама ЧАЕС знаходиться поруч з містом.

"Ви можете побачити всі чотири блоки станції на відстані (самий крайній лівий - 4-й, над яким видно, що будується саркофаг); канал, в якому живуть відомі соми, а через канал - занедбаний недобуд додаткових блоків АЕС", - зазначили в Google.

Крім того, в Чорнобильській зоні дуже цікавий об'єкт - Загоризонтная радіолокаційна станція "Дуга": вкрай секретний об'єкт в радянські роки, зараз це дуже популярне місце серед екстремалів.

"Запрошуємо вас здійснити безпечну віртуальну прогулянку Чорнобильською зоною на Картах Google і сподіваємося, що подібні техногенні катастрофи ніколи не відбудуться в майбутньому", - підкреслили в "Гугл Україна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-