Україні не вистачає майже півтисячі прокурорів - ГПУ

Україні не вистачає майже півтисячі прокурорів - ГПУ

Укрінформ
Делегати Всеукраїнської конференції прокурорів до 29 квітня мають обрати 5 своїх представників до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії, яка вирішуватиме кадрові призначення до органів прокуратури, а також делегувати 11 членів в Раду прокурорів, яка рекомендуватиме Генпрокурору осіб на призначення на адміністративні посади.

Про це під час прес-конференції заявив виконуючий обов'язки генпрокурора Юрій Севрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На даний час в органах прокуратури є 490 вакансій. Заповнити ці посади без Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії органи прокуратури не можуть", - сказав Севрук.

Він розповів, що КДК буде складатися з 11 членів, при цьому 5 з них делегуватиме Всеукраїнська конференція прокурорів, 3 будуть призначені від Уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Також до складу комісії входитимуть 2 науковця і 1 адвокат.

За словами в.о. генпрокурора, для запуску роботи комісії необхідна наявність 9 членів. Наразі у КДК вже є 2 представники від науковців і 1 адвокат. Тобто для запуску комісії не вистачатиме представників від Уповноваженого з прав людини. Севрук розповів, що Рада прокурорів складатиметься з 13 членів, 11 з яких будуть прокурорами.

"Рада прокурорів надаватиме рекомендації генеральному прокурору на призначення осіб на адміністративні посади, але якщо генпрокурор не погодиться з їх кандидатурами, то має повідомити про це Раду прокурорів і це рішення (генпрокурора - ред.) може бути оскаржене в КДК", - пояснив Севрук.

За допомогою запуску Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії та Ради прокурорів в Генпрокуратурі вдасться забезпечити аполітичність органів прокуратури та уникнути тиску, вважають в ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-