Касько каже, що діаманти Корнійця – викрадений речовий доказ

Касько каже, що діаманти Корнійця – викрадений речовий доказ

Укрінформ
Екс-заступник Генерального прокурора Віталій Касько розповів про походження діамантів екс-прокурора Олександра Корнійця.

Про це Касько написав у Фейсбуці, повідомивши, що наступне судове засідання у справі "діамантових прокурорів" відбудеться 10 травня.

"Мова йде про походження діамантів у "скромного" прокурора Корнійця. Саме діаманти привели нас до чергового злочину – викрадення слідчими та прокурорами речових доказів з іншого кримінального провадження", - пише Касько.

Він також додав, що коштовності були в специфічній упаковці, з помітками підприємства, з якого їх вилучили під час обшуку декілька років тому.

"Можливо, розслідування цієї справи зупинилось тому, що речові докази зникли з-під носу Подільської міліції саме тоді, коли прокуратуру Подільського району Києва очолював нинішній в.о. генпрокурора Севрук? Знову прикрий збіг обставин? Не думаю", - припускає Касько.

Нагадаємо, що 6 липня затримали першого заступника голови слідчого управління ГПУ Шапакіна і заступника прокурора Київської області Корнійця за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах. У них вилучили близько $500 тис., коштовності та цінні папери. Під час обшуку у Корнійця також знайшли 35 пакетів з діамантами.

Пізніше звільнений заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявив, що справу "діамантових прокурорівм можуть розвалити в суді. За його словами, у справі відбувається тиск і на журналістів. Сакварелідзе також неоднарозово заявляв, що екс-генпрокурор Шокін тисне на нього по цій справі. Пізніше Рада відправила Шокіна у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-