В Одеському СІЗО помер учасник заворушень 2 травня

В Одеському СІЗО помер учасник заворушень 2 травня

Укрінформ
У камері слідчого ізолятора в Одесі помер арештант Ігор Астахов, якого правоохоронці аргументовано підозрювали у скоєнні низки тяжких злочинів, а також шахрайстві та участі в масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

Про це Укрінформу повідомило джерело в правоохоронних органах.

"48-річний підслідний Астахов помер у суботу в СІЗО внаслідок серцевої недостатності, хоча регулярно отримував лікарські препарати. Суд санкціонував його тримання під вартою за підозрою у скоєнні в ніч на 20 січня 2015 року навмисного потрійного вбивства з застосуванням вогнепальної зброї - жінки-волонтера та двох чоловіків, які її супроводжували. Астахову загрожувало покарання за ознаками ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України - від 15 років до довічного ув'язнення", - зазначив співрозмовник агентства.

Крім того, йому інкримінували шахрайство (ч.1 ст.190 КК України) та активну участь в масових заворушеннях з тяжкими наслідками 2 травня 2014 року в центрі Одеси (ч.2 ст.294 КК).

Зокрема, 2 травня Астахова бачили під час підвезення зброї антимайданівцям, при цьому "зброя була вогнепальна, перероблена під стрільбу бойовими патронами з травмата, вогнепальна гладкоствольна та холодна", уточнив керівник одеської ГО "Рада громадської безпеки" Руслан Форостяк.

Підслідний Астахов розраховував на можливий обмін на українських полонених, заради чого звернувся близько місця тому до органів СБУ, додав Форостяк.

Нагадаємо, Астахов підозрювався у тому, що 20 січня 2015 року застрелив одеського волонтера Яну Шишман і двох супроводжуючих її чоловіків через конфлікт, що виник на грунті матеріального спору навколо будинку, який належав покійній матері вбитої.

Покійна мати Яни Шишман найняла Астахова як юриста для вирішення своїх кредитних питань. Він обіцяв їй врегулювати спірні питання з банком і з її дозволу проживав в цьому будинку. Після смерті матері Яна попросила його виселитися. На цьому грунті виник конфлікт, унаслідок якого дівчина і двоє її знайомих загинули.

Відомо, що Астахов очолював юридичну фірму "ЛІК", яку використовував для шахрайських схем із заволодіння нерухомістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-