Катастрофа МН17: у новому фільмі ВВС

Катастрофа МН17: у новому фільмі ВВС "відділить факти від вигадки"

Укрінформ
Корпорація BBC покаже документальний фільм, у якому будуть проаналізовані версії катастрофи малайзійського Boeing-777, збитого проросійськими бойовиками на Донбасі.

Про це повідомляється на сайті корпорації.

«Коли рейс Малайзійських авіаліній MH17 був збитий над Україною, загинули 298 осіб - пасажирів і членів екіпажу. Соціальні медіа заполонили припущення щодо теорій змови», - зазначається в анонсі.

Зокрема, зауважується, що, попри офіційні позиції зі звинуваченнями у катастрофі на адресу бойовиків, нібито висловлювалися припущення щодо причетності української влади та Центрального розвідувального управління США до інциденту.

У ВВС уточнили, що у фільмі будуть використані різні докази, свідчення очевидців, фотографії з супутників, висновки експертів, відеоролики тощо.

Програма The Conspiracy Files, за твердженням BBC, «зробила спробу відділити факти від вигадки».

Як повідомляв Укрінформ, голландське розслідування раніше дійшло висновку, що літак був збитий ракетою «земля-повітря» із зенітно-ракетного комплексу «Бук» радянської конструкції. Група журналістів-розслідувачів Bellingcat вказала, що має докази того, що російські солдати й офіцери брали участь у запуску ракети або мають інформацію про те, хто це зробив. Голова Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра в інтерв'ю голландським ЗМІ заявляв, що ракета, якою збито літак, була випущена з території, контрольованої бойовиками.

Пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 із Амстердама до Куала-Лумпура, зазнав катастрофи 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на його борту, загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-