Бельгійських військових часів Першої світової війни вшанували в Тернополі

Бельгійських військових часів Першої світової війни вшанували в Тернополі

Фото
Укрінформ
У Тернополі вшановують пам'ять військовослужбовців  бельгійського автобронедивізіону, який воював на території краю під час Першої світової війни.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів тернопільський історик Сергій Ткачов.

«Бельгія у всьому світі упродовж 2014-2018 років проводить низку заходів, присвячених сторіччю Першої світової війни. Сьогодні Посольство Бельгії в Україні разом із представниками влади та громадськості вшанувало бійців бельгійського автобронедивізіону, який провів кілька наступів в Карпатах та на території нинішньої Тернопільщини», - розповів історик.

Наприкінці дня на міському кладовищі Тернополя у присутності почесних гостей міста та посла Бельгії в Україні відбулася церемонія відкриття пам’ятника бельгійським солдатам.

Передбачається також офіційне відкриття виставок "Бельгійський автобронедивізіон в Україні під час Першої світової війни" та "Перша світова війна у загальних рисах". Окрім цього, у присутності режисера Яна Бюльтила буде презентовано повнометражний фільм «Cafard» про артбронедивізіон.

У 1916 році король Бельгії Альберт І відправив артбронедивізіон на допомогу царській армії до Галицького фронту. Цей військовий підрозділ провів кілька наступальних операцій в Карпатах та на території нинішньої Тернопільської області. Після цього, незважаючи на події більшовицької революції, бельгійцям вдалося знайти шлях додому, пройшовши через Сибір та територію США, а потім через океан – до Бельгії.

Фото: provse.te.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-