Мешканець Сумщини отримав 4 роки за підготовку теракту

Мешканець Сумщини отримав 4 роки за підготовку теракту

Укрінформ
На Сумщині винесено вирок у кримінальному провадженні за фактом підготовки терористичного акту.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„Прокуратурою Сумської області підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, який з метою вчинення влітку 2015 року в місті Суми терористичного акту шляхом підриву автомобіля представника однієї з громадських організацій, придбав 2 гранати РГ-42, Ф-1 та РГД-5", - йдеться у повідомленні.

Реалізувати свої наміри зловмиснику завадили співробітники УСБУ в Сумській області, які попередили злочин та під час обшуку за місцем його проживання вилучили частину боєприпасів, а підозрюваного затримали.

"У подальшому чоловік свою вину визнав, розкаявся та, співпрацюючи зі слідством, добровільно видав приховані ним ще 2 гранати”, - розповіла Науменко.

За її інформацією, з урахуванням того, що стороною обвинувачення доведено вчинення особою злочинів, передбачених ч.1 ст.14 (підготовка до злочину) ч.1 ст.258 (терористичний акт) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, а обвинувачений у вчиненому розкаявся, активно сприяв слідству, Ковпаківський районний суд Сум дав йому 4 роки позбавлення волі.

Посилаючись на начальника відділу прокуратури Сумської області Сергія Саєнка, Науменко повідомила, що 21 квітня законність ухваленого вироку підтверджено Апеляційним судом області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-