У Фірташа запевняють, що нових звинувачень немає

У Фірташа запевняють, що нових звинувачень немає

Укрінформ
Український олігарх Дмитро Фірташ є свідком, а не обвинуваченим в слідчих діях, які проводила поліція Австрії в його будинку.

Про це сказав його адвокат Дітер Баумдофер на запитання журналіста австрійського телебачення, повідомляє "Українська правда".

Згідно з інформацією, ніяких звинувачень Дмитру Фірташу не висунуто.

За словами адвоката, його клієнт співпрацює з органами австрійської юстиції.

20 квітня стало відомо, що у віденському будинку українського олігарха Дмитра Фірташа пройшли обшуки на запит Німеччини.

Про це повідомив посол України у Австрії Олександр Щерба. За його словами обшуки тривали 3 години. "Судячи зі всього - нова підозра. Цього разу з Німеччини, а не з США", - написав дипломат у Твіттері.

Нагадаємо, у США Фірташа звинувачують у тому, що він за допомогою хабарів на загальну суму у $18,5 млн хотів отримати дозволи на видобуток титану в Індії. Йому загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Суд першої інстанції навесні минулого року заборонив екстрадицію Фірташа, вказавши на неможливість виключити політичні мотиви запиту про видачу українця з боку США. У вересні прокуратура Відня подала апеляцію на це рішення.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-