Католики зберуть гроші на гуманітарку для українців

Католики зберуть гроші на гуманітарку для українців

Укрінформ
Папа Франциск ініціює проведення в Європі серед вірян Католицької церкви збір пожертв на гуманітарну допомогу Україні.

Про це в середу під час прес-конференції заявив керівник Департаменту інформації Української греко-католицької церкви отець Ігор Яців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Подія буде відбуватися 24 квітня, в Європі, за посередництва Української греко-католицької церкви, та й в світі відбуватиметься збір для тих людей, які страждають внаслідок бойових дій на території України", - сказав Яців.

Як зазначив на прес-конференції глава Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук), ініціатива понтифіка допоможе привернути увагу до ситуації в Україні пересічних громадян країн Європи.

"Найважливіше те, що Святіший отець порушив мовчанку щодо війни в Україні, яка на сьогоднішній день панує в Західній Європі... На жаль, засоби масової інформації (європейські - Ред.) ані про війну в Україні, ані про страждання мільйонів людей сьогодні не говорять. Святіший отець порушив цю мовчанку і став голосом тих, хто страждає в Україні", - сказав глава УГКЦ.

Він зазначив, що ця акція буде передвісником ширшої гуманітарної акції за ініціативи Папи Римського. Усі кошти, які будуть зібрані 24 квітня, передадуть у фонд, який буде адмініструвати папська рада. Надалі фонд буде проводити визначення нагальних потреб людей в Україні і направляти кошти на їх вирішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-