Адвокат розповів, як вдалося переконати Савченко

Адвокат розповів, як вдалося переконати Савченко

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко припинила голодування після пояснень, що це може завадити боротьбі за визволення інших політичних в'язнів.

Про це написав у Facebook адвокат Ілля Новиков.

«За результатами розмови з Президентом Порошенком, а також з мамою і сестрою, які були на зустрічі, Надія погодилася перервати голодування. Інакше виходило б, що вона змушує Україну заради її порятунку відпустити терористів (Єрофеєва і Александрова. - Ред.) без остаточного вироку. Це позбавило б надалі Україну важливих правових можливостей, які дає такий вирок, і створило б асиметричну ситуацію обміну. Надалі це могло б завадити звільненню Сенцова, Солошенка та інших українців", - пише Новиков.

За його словами, після цих пояснень Надія погодилася перервати голодування і розпочати складну процедуру виходу з неї.

Адвокат пояснив, що, не порушуючи українських законів, неможливо ні помилувати Єрофеєва і Александрова, ні передати їх Росії до набуття вироком чинності. А це станеться не раніше 18 травня (в Україні на подання апеляції відведено місяць, а не 10 діб, як у РФ). Тримати ж голодування, навіть за підтримувальної терапії, так довго неможливо.

Якби була подана апеляція, то все змістилося б ще на кілька тижнів. Проте у вівторок стало відомо, що Єрофеєв і Александров відмовилися подавати апеляцію. Це, на думку Новикова, також можна вважати позитивним знаком.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Надію Савченко засуджено в Росії за сфальсифікованим звинуваченням до 22 років ув'язнення. У середу, 6 квітня, вона розпочала сухе голодування. З 11 квітня Надія почала отримувати підтримувальну терапію і перебуває під постійним наглядом медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-