Москаль пропонує ставити переселенцям штамп в паспорт

Москаль пропонує ставити переселенцям штамп в паспорт

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що проблему з «липовими» внутрішньо переміщеними особами, що користуються пільгами від держави, а насправді не виїхали з окупованої території, можна легко вирішити.

Про це він повідомив на своєму сайті.

«Країна має величезну кількість внутрішньо переміщених осіб, які насправді такими не є. Проблему можна вирішити, змінивши порядок реєстрації. Треба зобов’язати міграційну службу ставити переселенцям печатку тільки в паспорт, а потім провести перереєстрацію. В іншому разі кількість «липових» переселенців не тільки не зменшиться, а й далі зростатиме», - акцентує Москаль.

Сьогодні порядок реєстрації внутрішньо переміщених осіб перетворився на бізнес-проект, вважає він. Довідки, що засвідчують статус переселенців, за словами Москаля, «роблять на кольорових принтерах».

«Як голова Луганської облдержадміністрації я звертався в Кабмін з проханням змінити порядок реєстрації – ставити печатку переселенцям не в довідку, яку дуже просто підробити, а безпосередньо в паспорт. У лютому 2015 р. я підписав спеціальне розпорядження, згідно з яким переміщені особи на контрольованій території Луганської області мають братися на облік тільки через відповідну печатку у паспорті громадянина України. Після цього кількість людей, котрі отримали статус переселенців, а де-факто залишилися на окупованій території, зменшилася б відсотків на 90. Моє розпорядження узгоджувалося із українським законодавством, але управління юстиції відмовилося його реєструвати, а міграційна служба виконувати. У результаті маємо проблему із «липовими» переселенцями», - розповів Москаль.

З 18 вересня 2014 Геннадій Москаль був призначений Президентом на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації, на якій перебував до липня 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-