Нацрада передумала вилучати із кабельного ТБ два російські канали

Нацрада передумала вилучати із кабельного ТБ два російські канали

Укрінформ
Національна Рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила не вилучати кабельні канали "Еврокино" та "Радость моя", що були заборонені 17 березня.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

"Розглянувши звернення правовласників телеканалів «Еврокино» та «Радость моя», Національна рада на засіданні 14 квітня вирішила не вилучати їх із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення про вилучення цих та інших 12-ти телеканалів із Переліку іноземних програм було прийняте Нацрадою 17 березня у зв’язку з порушенням ними норм вітчизняного законодавства. Воно набуває чинності через місяць із дня його оприлюднення.

Нацрада зафіксувала такі порушення: в ефірі телеканалу «Еврокино» були фільми  за участю Ж. Депардьє, внесеного до Переліку осіб, які загрожують національній безпеці України, а на телеканалі «Радость моя» транслювалася комерційна реклама, що заборонена частиною дев’ятою статті 13 Закону України «Про рекламу», якщо іноземна телерадіоорганізація не підпадає під юрисдикцію держав - членів Європейського Союзу або держав, які ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-