У колонію до Сенцова пустили правозахисників

У колонію до Сенцова пустили правозахисників

Укрінформ
Представники Громадської спостережної комісії Якутії перевірили умови утримання українського режисера Олега Сенцова, який відбуває строк за сфальсифікованим звинуваченням у ВК-1 Якутії.

Про це розповіла кореспондентові Укрінформу голова Громадської спостережної комісії республіки Якутія Валентина Кирилліна.

«Члени нашої ГСК відвідали Олега Сенцова у колонії. Особисто зустрілися з ним. Ознайомилися з умовами утримання. Там все гаразд. Жодних скарг, у тому числі на здоров'я, у Сенцова немає», - сказала Кирилліна.

При цьому вона, на жаль, відмовилася назвати дату останніх відвідин, а також імена членів ГСК Якутії, які відвідували українського політв'язня. І в цілому Кирилліна попросила українські ЗМІ не турбувати її так часто.

Нагадаємо: 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив кримчан Олега Сенцова та Олександра Кольченка до 20 і 10 років колонії суворого режиму відповідно за «підготовку терактів». Захист Сенцова подав апеляцію на вирок, однак рішення суду першої інстанції залишили чинним. Російський «Меморіал» визнав кримчан політв'язнями. 9 квітня стало відомо, що Верховний суд Росії розгляне подання Мінюсту РФ і Федеральної служби виконання покарань про передачу Україні «для відбуття покарання» засуджених Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва, Юрія Солошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-