Підпал Голосіївського суду: поліція назвала основну версію

Підпал Голосіївського суду: поліція назвала основну версію

Укрінформ
Правоохоронці розглядають кілька версій підпалу кабінету судді Голосіївського суду, який головує у справі російських спецпризначенців. Основна з них - професійна діяльність судді.

Про це інформує прес-служба столичної поліції.

"Близько третьої години ранку до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення, що група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі. У результаті частково вигорів кабінет судді, який є головуючим у справі російських ГРУшників. За словами посадовця, документи кримінальних проваджень не пошкоджені", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці розглядають кілька версій, основна з яких - професійна діяльність судді.

Як зазначається, працівник охорони відразу викликав на допомогу поліцейських та рятувальників. Пожежні загасили полум’я.

Слідчо-оперативні групи оглянули місце події, вилучили залишки пляшок з невідомою сумішшю, направили їх на експертизу. Вогнем пошкоджено оргтехніку та меблі.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 378 (Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження проводяться оперативно-розшукові (слідчі) дії щодо встановлення та затримання зловмисників. На місці скоєння злочину працівники поліції проводять додатковий огляд.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від шести до п'ятнадцяти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-