Матіос підтвердив підпал кабінету судді у справі ГРУшників

Матіос підтвердив підпал кабінету судді у справі ГРУшників

Укрінформ
В ніч на 8 квітня невідомі особи підпалили робочий кабінет судді Голосіївського районного суду міста Києва Миколи Дідика, головуючого в колегії суддів, яка розглядає справу російських військовослужбовців ГРУ ГШ ЗС Росії.

Про це в п'ятницю біля Голосіївського районного суду Києва заявив заступник Генерального прокурора - головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Сьогодні вночі стався підпал кабінету головуючого судді в справі по російських військових шляхом закидування пляшками з запалювальною сумішшю: їх було три - дві не потрапили, третя пробила подвійний склопакет - і кабінет, і приймальна судді повністю вигоріли", - сказав він.

Водночас Матіос підкреслив, що матеріали у справі  російських ГРУшників Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова не постраждали. Вони зберігалися не в кабінеті судді Дідика.

"Всі матеріали кримінального провадження цілі, зараз буде відбуватися суд в абсолютно штатному режимі", - наголосив він.

Матіос переконаний, що злодії намагалися знищити документи кримінального провадження щодо  російських військовослужбовців. Він також вважає, що цей випадок є фактором тиску на головуючого суддю.

Головний військовий прокурор зазначив, що наразі судді Дідику забезпечена охорона.

Справою займається Національна поліція. На місці події вилучені речові докази.

Матіос зазначив що в підпалі приймали участь 5 осіб, що було встановлено в результаті вивчення відеозаписів з камер спостереження. Після підпалу злочинці зникли з місця події на автомобілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-