Розенко обіцяє, що зростання соцстандартів обжене інфляцію

Розенко обіцяє, що зростання соцстандартів обжене інфляцію

Укрінформ
В Україні протягом поточного року рівень соціальних стандартів загалом підвищиться приблизно на 12%.

Про це міністр соціальної політики Павло Розенко сказав на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цілому ми прогнозуємо, що соціальні стандарти в цьому році зростуть приблизно на 12,5%. І це перевищить індекси та темпи інфляції в Україні. Перші місяці цього року нам дають упевненість у тому, що інфляційний поріг, який визначений у державному бюджеті України на рівні 12%, все ж таки, я на це сподіваюся, не буде перевищений", - зазначив Розенко.

За його словами, вже з 1 травня соцстандарти, розмір прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та пенсії збільшаться в середньому на 5,2%. Друге збільшення заплановане на 1 грудня 2016 року.

Урядовець переконаний, що рівень життя українців поступово підвищуватиметься. Тим більше, що, окрім збільшення соцстандартів, влада працює над проведенням реформ у країні. "Це стосується активного реформування соціальної політики за всіма напрямками. Можна тут згадати і про реформування системи державного соціального страхування, комплексну реформу системи соціальних послуг, реформу пенсійної системи, системи зайнятості", - сказав Розенко. Він також згадав про реформу трудового законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-