Укравтодор готує інтерактивну карту стану доріг

Укравтодор готує інтерактивну карту стану доріг

Укрінформ
Укравтодор розпочав роботу над інтерактивною картою стану українських автошляхів з метою оперативного забезпечення користувачів автомобільних доріг достовірною інформацією про стан дорожнього руху і можливі його ускладнення.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

"Укравтодор інформуватиме про стан проїзду українськими автошляхами за допомогою сервісів Яндекс.Карти і Навігатор. Користуючись цими додатками, кожен водій матиме змогу дізнатися про усі ремонтні роботи та несанкціоновані перекриття на автошляхах загального користування", - йдеться у повідомленні.

Диспетчери Укравтодору вже працюють з програмою і цілодобово наносять на карту актуальну інформацію про стан автомобільних доріг у регіонах та ускладнення дорожнього руху внаслідок дорожньо-транспортних пригод, ремонту, погодних умов та акцій протесту. Ця інформація у вільному доступі на yandex.ua/maps, та у додатках Яндекс.Карти і Навігатор.

Користуючись цією картою, водії можуть перевірити, чи вільний той автошлях, який вони обрали. Якщо ж траса частково перекрита, то скільки полос залишається для руху. А якщо дорога з якихось причин заблокована взагалі, додаток допоможе водіям побудувати найоптимальніший об’їзний маршрут.

Ще одним позитивним моментом проекту є те, що користувачі доріг також можуть наносити на карту свої мітки. Таким чином, Укравтодор та водії повідомлятимуть про поганий стан доріг.

"Ми вирішили співпрацювати з Яндексом, тому що вони мають одну з найоптимальніших та найзручніших карт для наших користувачів доріг. Кожен 8 водій користується додатком Яндекс.Навігатор. У Києві, мабуть, кожен третій", – прокоментував запуск проекту голова Укравтодору Андрій Батищев, додавши, що співробітництво з Яндекс.Україна повністю безкоштовне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-