Звільнення Савченко: Банкова анонсувала

Звільнення Савченко: Банкова анонсувала "важливі новини"

Укрінформ
Протягом кількох годин мають надійти важливі новини про переговорний процес щодо звільнення незаконно засудженої у Росії українського народного депутата Надії Савченко.

Про це в ефірі ТСН повідомив заступник глави Адміністрації Президента Костянтин Єлисеєв. 

"Найближчими годинами будуть важливі новини, тому що, як і обіцяв, президент продовжує наполегливо працювати з тим, щоб забезпечити її якнайшвидше повернення додому. Причому, вона має повернутися в здоровому глузді і, звичайно, це має бути зроблено протягом ближчих днів. Тому що 5 квітня набуває чинності вердикт незаконний", - сказав він.

Єлисеєв додав, що Президент у своїх контактах також активно привертає увагу до інших українців, які незаконно утримуються на території Російської Федерації.

За його словами, генсек ООН Пан Гі Мун під час зустрічі з Петром Порошенком заявив, що готовий долучитися до звільнення Савченко.

Як повідомляв Укрінформ, Донецький міський суд Ростовської області 22 березня засудив Савченко до 22 років колонії загального режиму за причетність до вбивства журналістів і штрафу до 30 тис. руб. за нібито незаконний перетин кордону. Після цього Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні заявив, що його російський колега обіцяв повернути Савченко на батьківщину після ухвалення їй вироку. Також Порошенко підтвердив готовність обміняти Савченко на захоплених на Донбасі російських спецпризначенців Александрова та Єрофєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-