Політв'язню Афанасьєву можуть на три роки подовжити термін

Політв'язню Афанасьєву можуть на три роки подовжити термін

Укрінформ
Мати кримського політв'язня Геннадія Афанасьєва Ольга заявляє, що йому можуть продовжити термін тюремного ув'язнення ще на три роки.

Про це вона написала у Фейсбуці.

"Гені загрожує термін - три роки в'язниці. За вироком - 7 років колонії. З 7 років три роки сидіти в карцері...", - йдеться в повідомленні.

Вона просить підтримати її сина: "Встаньте усі разом на захист патріотів. Розкажіть друзям про них, напишіть лист, стукайте в міністерства! Повірте, якби хтось із Вас був у такій ситуації, хлопці б горою стояли за кожного!".

Також вона опублікувала лист Геннадія, в якому він розповідає, що часто потрапляє до штрафного ізолятора (ШІЗО).

"...тут залізна підлога, з 4.30-20.30 ліжка прикуті до стіни, з їх днища стирчать дві сидушки і столик, як на бокових місцях плацкартного вагона. Дзеркала немає, ТБ немає. Нічого немає. Все заборонено. Куртку знімеш, якщо жарко - ШІЗО, простирадло порветься - ШІЗО, гудзика не застібнув - ШІЗО. Хто сюди потрапив по внутрішньому розпорядженню, повертається ще двічі, потім 3 роки в'язниці дають. Там моторошно. Зі шлунком від їх води і їжі проблеми. Але розумом і душею, духом я здоровий. Щойно отримав ще 5 діб ШІЗО за порушення форми одягу (мився) ... ", - пише Афанасьєв.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня міськсуд Сиктивкара РФ задовольнив позов громадянина України Геннадія Афанасьєва про зміну місця відбування покарання і дозволив етапувати його з колонії в Республіці Комі ближче до дому в Крим. Обгрунтовувалося це порушенням гарантованих статтею 8 Європейської конвенції з прав людини права Афанасьєва на повагу до сімейного життя.

Афанасьєв засуджений за сфальсифікованою справою Сєнцова-Кольченка до семи років позбавлення волі. Правозахисний рух "Меморіал" визнав його політв'язнем. Для відбування терміну його було відправлено в ДВК-25 Сиктивкара. Дорогою у нього загострилися проблеми зі здоров'ям. А на місці його умови утримання вони ще посилилися. У позові, підготовленому Афанасьєвим з правозахисником Мезаком і адвокатом Олександром Попковим, він просив перевести його в колонію в Ростовську, Воронезьку область або Краснодарський край.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-