Порошенка просять зробити Музей Майдану національним

Порошенка просять зробити Музей Майдану національним

Укрінформ
Уряд зробив крок до зняття бюрократичних перепон у розвитку новоствореного Музею Майдану - "Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності".

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті.

"25 березня 2016 року відбулося засідання Кабінету Міністрів України, на якому члени уряду звернулися до Президента з клопотанням надати "Меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні - Музею Революції гідності" статус національного, адже відповідний статус надається Указом Президента України", - ідеться в повідомленні.

Музей Майдану у формі "Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності" створено на підтримку громадських ініціатив і віднесено до сфери управління Українського інституту національної пам’яті. Втім без статусу національного Музей не може використовувати державне фінансування. Тож відтепер команда установи очікує на Указ Президента, який зніме цю бюрократичну перепону.

Тим часом залишаються невирішеними питання виділення приміщення для розміщення експозиції Музею Майдану, працівників та фондів, реалізації наукових і культурно-освітніх програм.

Як відомо, ініціатива Музей Майдану започаткована групою активістів у січні 2014 року. Відтоді зібрано майже дві тисячі артефактів, серед яких, зокрема, і "Йолка", документи та усні свідчення. Ініціативу підтримав Український інститут національної пам’яті, співробітники якого долучилися до розробки концепції Музею Майдану та збереження артефактів Майдану, а також започаткували проект "Майдан: усна історія". На сайті інституту можна оглянути віртуальну мультимедійну виставку "Майдан: від незалежності до свободи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-