Указ про демобілізацію четвертої хвилі набув чинності

Указ про демобілізацію четвертої хвилі набув чинності

Укрінформ
Указ Президента України Петра Порошенка про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації, набув чинності.

Документ опублікований 29 березня в газеті центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр".

Як повідомляв Укрінформ, Президент України підписав Указ про звільнення в запас військовослужбовців, призваних на службу Указом від 21 липня 2014 року та Указом від 14 січня 2015 року.

Порошенко під час засідання Ради національної безпеки і оборони зазначив, що Указ про демобілізацію жодним чином не вплине на високий рівень обороноздатності держави, а також на зменшення чисельності угруповання, яке знаходиться на сході держави та біля кримського перешийку.

Президент наголосив, що держава докладає максимум зусиль, щоб забезпечити Збройні сили України та інші силові підрозділи.

Він також відзначив успішність кампанії з укладання контрактів із військовослужбовцями, яка ведеться значно вищими темпами порівняно з минулими періодами. При цьому Порошенко підкреслив, що державою забезпечується достойний рівень грошового утримання військовослужбовців. Солдат отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше 7 тис. грн, а у зоні АТО - 11 тис. грн, нагадав він.

Президент висловив переконання в тому, що вже з початку цього року буде укладено близько 14 тис. контрактів з військовослужбовцями на проходження служби в українському війську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-