ДТП у Франції: українців серед загиблих немає

ДТП у Франції: українців серед загиблих немає

Укрінформ
Українців немає серед загиблих внаслідок зіткнення мікроавтобуса та вантажівки біля міста Мулен (департамент Альє, центральна Франція).

Як повідомили власному кореспонденту Укрінформу у прес-службі МВС Франції, усі загиблі є громадянами Португалії, які їхали з Швейцарії додому.

"Дванадцять осіб, що загинули в результаті дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в ніч з четверга на п'ятницю, є громадянами Португалії, які прямували на мікроавтобусі додому з Швейцарії", - зазначила співрозмовниця.

Інформацію про відсутність українців серед жертв ДТП підтвердив Укрінформу консул посольства України у Французькій Республіці Микола Собко. "Я телефонував до префектури департаменту Альє і мені підтвердили, що громадян України серед загиблих та поранених немає", - сказав дипломат.

За словами представниці МВС Франції, мікроавтобус, який прямував в Португалію, зіткнувся з вантажівкою. ДТП сталася поблизу з автомагістраллю CEAR (Центральна автомагістраль атлантичної Європи), яка перетинає Францію зі сходу на захід. За попередніми даними, мікроавтобус «змінив напрям руху з невідомих причини і у лобовому зіткненні протаранив вантажівку, що рухалася на зустріч». Водій та пасажири мікроавтобуса їхали до Португалії святкувати Великдень. Серед 12 загиблих була 7-ми річна дитина. Водій мікроавтобуса вижив, і знаходиться в лікарні. Експертиза не знайшла у його крові алкоголь. Водії вантажівки, громадяни Італії також вижили.

У прес-службі МВС відзначили, що дорога, де сталася автокатастрофа є однією з найнебезпечніших у Франції. Згідно зі статистикою, тут часто трапляються ДТП. Переважно через те, що водії засинають, або ж здійснюють некоректне маневрування. Щороку на цій дорозі гине до 15 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-