Краснов планував теракти в Києві - СБУ

Краснов планував теракти в Києві - СБУ

Аудіо
Укрінформ
Голова цивільного корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов за завданням російських спецслужб планував низку терактів у Києві.

Про це сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми повідомляли, що з 10 по 13 лютого 2016 року громадянин Краснов перебував на території республіки Білорусь. 12 лютого він проводив зустріч там з громадянином Росії Голоскоковим", - сказав Грицак.

Він додав, що Краснов сам записав на свій телефон розмови з Голоскоковим. "Краснов, як досвідчений агент ГРУ ГШ, записав свою розмову з громадянином Голоскоковим, перебуваючи в Білорусі, на свій телефон. Ми розшифрували цей запис", - пояснив Грицак.

Голова СБУ також заявив, що Краснов планував підірвати Головне управління СБУ в Києві та здійснити ще низку терактів у столиці.

"Вони обговорюють проведення терактів в місті Києві, обговорюють питання проведення терактів біля Володимирської, 33 (будівля СБУ в Києві - ред.), і з огляду на те, що тут непогано поставлена охорона, вирішили підірвати Аскольдів провулок, 13, тобто київський главк", - заявив Грицак.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 28 лютого Краснова разом з активісткою Оксаною Шелест затримали співробітники СБУ. Пізніше, 29 лютого, керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук на брифінгу заявив, що Краснов співпрацював з російськими спецслужбами.

Аудіо: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-