Суд визнав Савченко винною

Суд визнав Савченко винною

Укрінформ
У вівторок у Донецькому міськсуді Ростовської області народному депутату України Надії Савченко винесено обвинувальний вирок, покарання буде оголошено після перерви.

Про це повідомляє в Тwitter Радіо Свобода, яке веде трансляцію засідання.

«Савченко визнана винною. Вона заспівала на повний голос, що читає суддя не чути. Суд визнав Савченко винною і повідомив, що вона буде засуджена до реального терміну. Термін буде названий після перерви», - повідомляє Радіо Свобода.

Цю новину вже прокоментував адвокат Марк Фейгін: «Відразу після оголошення вироку посипляться обурені заяви урядів і голів держав. Я вже знаю. Кремлю слід підготуватися до протесту і прокляттям на свою адресу, в зв'язку з обвинувальним вироком Савченко».

Як повідомляв Укрінформ, обвинувачення вимагало для Савченко 23 роки ув'язнення. Сама вона всі обвинувачення відкидає і оскаржувати вирок не має наміру. Надія його не визнає і заявила про намір відновити сухе голодування, якщо її не повернуть до України до моменту набрання вироком чинності (10 днів після оголошення).

У понеділок голова колегії суддів зачитував частини вироку, в які увійшли майже всі свідчення свідків обвинувачення і підсумки експертиз, підготовлених за ініціативою слідства, і лише дві сторінки з боку аргументів захисту.

Напередодні представництво ЄС у Москві від імені Євросоюзу зажадало негайно звільнити українського військовослужбовця. Депутат Європарламенту Ребекка Хармс порівняла суд з "показовими процесами часів сталінізму" і закликала ЄС використати всі дипломатичні засоби для звільнення Надії Савченко.

Російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл. Також Савченко обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу. Команда адвокатів Савченко (три російських і один український) викрила фальсифікації і довела невинність Савченко за допомогою декількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-