МЗС рекомендує українцям не їздити у Брюссель

МЗС рекомендує українцям не їздити у Брюссель

Укрінформ
МЗС України у зв'язку з терактами у Брюсселі рекомендує співгромадянам утриматися від поїздок до цього міста та столичного регіону Королівства Бельгія до нормалізації безпекової ситуації.

Про це повідомляється на сайті міністерства.

Тим же українцям, які зараз перебувають у Бельгії, рекомендується бути надзвичайно уважними й обережними. Слід уникати місць масового зібрання, а якщо громадяни опинилися в місці, де скоєно терористичний акт, не панікувати, оцінити найбільш безпечні шляхи та вийти з приміщення, уникаючи натовпу, а також невідкладно повідомити про себе поліції або посольству України.

МЗС також радить тим, хто перебуває у містах, враховувати, що найбільш уразливим видом транспорту є метро, намагатися не пересуватися поодинці. Якщо планується відвідати якийсь захід - попередньо уточнити, чи він відбудеться, а також які лінії суспільного транспорту будуть закриті.

У зв'язку з імовірним запровадженням надзвичайного стану українцям рекомендують бути готовими до перевірки документів та особистого контролю, завжди мати при собі документи, що посвідчують особу, мету перебування та місце проживання у Бельгії.

У будь-якому разі громадянам, які перебувають у Бельгії, рекомендується повідомити рідним про себе.

За умови потрапляння у надзвичайну ситуацію необхідно чимшвидше повідомити про це за телефонами посольства України у Бельгії +32 0 47-625-77-35, +32 0 2-379-21-00, +32 0 2-379-21-11, +32 0 2-379-21-19 або на «гарячу лінію» Департаменту консульської служби +38 044 238 16 57.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні в брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» сталося два вибухи, 11 людей загинуло. Вибух також стався на станції метро «Маелбек» у Брюсселі. Наразі робота метро повністю припинена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-