Літургія за Гонгадзе триває у церкві Миколи Набережного

Літургія за Гонгадзе триває у церкві Миколи Набережного

Укрінформ
У церкві Миколи Набережного триває літургія за вбитим у 2000 році журналістом Георгієм Гонгадзе.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, труна з останками Гонгадзе вкрита Українським та Грузинським прапорами.

На прощання, окрім родичів, прибули українські журналісти, лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, нардеп від фракції БПП Ірина Геращенко, екс-нардеп Тарас Чорновіл.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в Таращанському лісі під Києвом знайшли обезголовлене тіло, яке, як вважало слідство, належало убитому журналістові. У 2009 році на Київщині були знайдені останки черепа, які, за припущенням правоохоронців, могли належати вбитому журналістові. Датою смерті журналіста вважається 17 вересня 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у його вбивстві трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС України - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича. Їм було призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 13 років.

У січні 2013 року суд також засудив до довічного тюремного ув'язнення за вбивство журналіста колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача. При цьому сім'я Гонгадзе досі вважає, що справжні замовники вбивства залишаються на свободі. 

Мама Георгія, покійна нині Леся Гонгадзе, ще у 2012 році погоджувалася на поховання тіла, яке слідство вважало тілом її сина. Проте вона наполягала на тому, що воно має бути поховане як тіло неопізнаної людини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-