Савченко доставили до суду на оголошення вироку

Савченко доставили до суду на оголошення вироку

Укрінформ
Надію Савченко доставили в Донецький суд Ростовської області.

Про це повідомляють «РИА Новости».

У вівторок, як очікується, суд оголосить для Савченко міру покарання.

Донецький міськсуд Ростовської області РФ у понеділок почав оголошення вироку Савченко, яку в РФ звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів у ході бойових дій на сході України. Зачитування судового рішення триватиме 22 березня.

Савченко, яку силою вивезли до Росії й незаконно судять там, вважає себе невинуватою.

Російське слідство обвинувачує Савченко у вбивстві російських журналістів шляхом коригування вогню. Насправді телевізійники "России-1", які працювали без акредитацій і належних засобів захисту, загинули, потрапивши під випадковий обстріл.

Савченко також обвинувачують у незаконному перетині кордону. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була незаконно переправлена на територію Росії, де проти неї сфальсифікували справу.

Команда адвокатів Савченко (троє російських і один український) викрила фальсифікації і довела невинуватість Савченко за допомогою кількох алібі (телефонний білінг, астрономічна експертиза).

Світові лідери закликали керівництво Росії відпустити Савченко. В Європі і світі тепер обговорюється санкційний "список Савченко" щодо російських чиновників, у тому числі високих. На 21-22 березня у всьому світі планується проведення Global Day #FreeSavchenko.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-