ЗМІ: Дубайський

ЗМІ: Дубайський "Боїнг" перед катастрофою звалився в штопор

Укрінформ
Пасажирський "Боїнг" авіакомпанії FlyDubai перед катастрофою звалився в штопор при наборі висоти під час невдалої спроби заходу на чергове коло.

Про це повідомив Інтерфакс із посиланням на джерело в оперативному штабі.

"Літак після рішення КПС (командира повітряного судна. - ІФ.) про те, щоб замість посадки піти на черговий круг, почав набирати висоту, але з невідомої причини звалився у штопор і вдарився об землю під кутом 45-50 градусів", - сказав співрозмовник.

За його словами, учасники розслідування катастрофи "Боїнга" в Ростові розглядають серед причин, що призвели до катастрофи, помилку пілотування у складних метеоумовах та технічну несправність руля висоти. При цьому версія про те, що літак міг впасти через неякісне паливо, виключається.

"Претензій до якості палива немає, воно не могло призвести до катастрофи", - сказав джерело.

Нагадаємо, пасажирський "Боїнг 737-800" авіакомпанії FlyDubai, що виконував рейс із Дубая в Ростов-на-Дону, розбився в ніч проти 19 березня при повторному заході на посадку. Всі 55 пасажирів (серед них було чотири дитини, 33 жінки, 18 чоловіків) і 7 членів екіпажу загинули. На борту перебували 8 громадян України.

Офіційно називаються кілька версій причин авіакатастрофи, серед них - помилка екіпажу, технічна несправність, складні метеоумови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-