Росія утримує щонайменше 29 українських політв'язнів - МЗС

Росія утримує щонайменше 29 українських політв'язнів - МЗС

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ зазначають, що для звільнення українських політв'язнів відомство направило Росії загалом 160 нот протесту, 69 з них щодо Надії Савченко.

Про це під час години запитань до уряду повідомив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Міністерством закордонних справ було надіслано 160 нот протесту, 69 - тільки по Надії Савченко. Нами вживаються вичерпні заходи для звільнення громадян, не тільки Савченко, а й всіх наших громадян, які є політичними в'язнями. Ми нараховуємо до 29 людей», - сказав він.

Водночас, за словами Пристайка, щодо чотирьох політв'язнів застосовується інший шлях юридичного захисту.

«Чотири родини наших політичних в'язнів написали заяви про те, що Україна і Росія почнуть переговори про передачу цих людей для відбування покарань на території України. Ми підключаємо до цієї роботи широке коло наших партнерів. Ми ведемо розмови як безпосередньо Президент України з президентом Путіним, так ми і говоримо з російським Слідчим комітетом...», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речниця МЗС Мар'яна Беца заявила, що Міністерство закордонних справ вже направило до РФ 185 нот з приводу політичних в'язнів, які незаконно утримуються на території РФ, зокрема близько 80 звернень щодо Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-