У Полторака пояснили блокування закупівлі пального для літаків

У Полторака пояснили блокування закупівлі пального для літаків

Укрінформ
Міністерство оборони здійснює державні закупівлі авіаційного палива відповідно до чинного законодавства, з урахуванням потреб ЗС України.

Про це заявили у прес-службі відомства

"У зв’язку з появою в деяких Інтернет-виданнях інформації щодо призупинення Антимонопольним комітетом України процедури закупівлі "Паливо" для Міністерства оборони України, Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони повідомляє, що Антимонопольний комітет призупинив проведення зазначеної процедури у зв’язку з оскарженням TOB "Торговий Дім Атлантік" процедури закупівлі 70 тис. тонн нафтопродуктів, яку проводить Міністерство оборони України", - йдеться у повідомленні.

Розгляд скарги призначено на 7 квітня 2016 року.

Предмет оскарження зводиться до того, що на думку TOB "Торговий Дім Атлантік", оборонне відомство повинно було заявити про закупівлі авіаційного палива для газотурбінних двигунів Джет А-1, однак це паливо не може застосовуватися у військовій авіації Збройних Сил України.

Повітряні Сили Збройних Сил України заявили про закупівлю палива для реактивних двигунів марок РТ та ТС-1, які гарантують безпеку польотів.

"Варто зазначити, що підприємство, яке оскаржило закупівлю нафтопродуктів, ні в поточному, ні в минулих роках не брало участі у процедурах закупівель, які проводить Міністерство оборони України", - підкреслили у прес-службі.

З метою недопущення зриву термінів забезпечення Збройних Сил України паливом для реактивних двигунів, Міністерство оборони звернулось листом до Антимонопольного комітету з проханням прискорити розгляд скарги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-