Федорін розповів про роботу з Ложкіним над книгою: «Ми хотіли показати Заходу, що з Україною можна мати справу»

Федорін розповів про роботу з Ложкіним над книгою: «Ми хотіли показати Заходу, що з Україною можна мати справу»

Укрінформ
Нова книга Бориса Ложкіна «Четверта республіка» - розповідь про те, як українська політична нація будує нормальну європейську країну, незважаючи на важкий тягар радянського і пост-радянського спадку.

Про це в своєму інтерв'ю «РБК-Україна» розповів співавтор видання, журналіст Володимир Федорін.

«Ми написали про те, як український народ, українська політична нація проявляє себе в прагненні стати частиною Заходу. Основний адресат книги - люди, які приймають рішення: політики, економісти, громадські діячі. Важливий мотив - допомогти їм спокійно, без домислів і сенсацій, розглянути картину в цілому. Очікування в суспільстві високі, але глибокого розуміння, як досягти серйозних результатів, мало. На мій погляд, книга створює нормальну основу для осмислення того, що зроблено, і роздумів про те, що робити далі», - підкреслив він.

За словами Федоріна, важливим завданням для авторів було ввести розмову про Україну в русло «великої, тисячолітньої, дорослої розмови про свободу, демократію, ринкову економіку, лібералізм».

«Коли Борис запропонував зробити книгу, мені дійсно було цікаво. Я давно вивчав реформи, писав про них, спілкувався з реформаторами, а тут можна було опинитися ніби «всередині реформ». В результаті вийшов спільний проект, в якому у кожного з авторів були свої мотиви і інтереси, при цьому у самій книги виявилася мета, яку ми обидва поділяємо. Ми однаково віримо в те, що потрібно діяти радикально і без зволікань, бачимо приблизно один і той самий набір реформ, необхідних для переходу до нормальної ринкової економіки. Ми переконані: немає ніякого третього шляху, є один шлях до звільнення людини від усіх форм деспотизму, і тільки через звільнення людина може бути продуктивною, щасливою, успішною», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-