У США помер син Єсеніна

У США помер син Єсеніна

Укрінформ
У США на 92-му році життя помер син Сергія Єсеніна - відомий дисидент, один із лідерів правозахисного руху в СРСР, поет, філософ, математик Олександр Єсенін-Вольпин.

Про це повідомили його друзі, передає Інтерфакс.

Єсенін-Вольпин народився 12 травня 1924 року в Ленінграді. Його мати - поетеса і перекладач Надія Вольпин, у якої з Сергієм Єсеніним був нетривалий роман (до речі, сам поет дитини не бачив і не визнав).

У 1933 році Олександр переїхав з матір'ю до Москви, де закінчив мехмат МДУ, після чого поїхав працювати у Чернівці. У 1949 році вперше був поміщений в психіатричну лікарню за антирадянські вірші. Потім був висланий у Калінінград. У 1953 році амністований, але через п'ять років знову потрапив до психлікарні.

5 грудня 1965 року (День конституції СРСР) він став одним з організаторів «Мітингу гласності», який пройшов на Пушкінській площі у Москві. Прямо звідти його відвезли на допит у КДБ. Олександр Сергійович близько шести років провів у в'язницях, на засланні і психіатричних клініках, куди його відправляли за антирадянську діяльність.

У 1972 році емігрував в США під тиском радянської влади.

Єсенін-Вольпин був видатним юристом, філософом і математиком. Він написав кілька фундаментальних праць з логіки та теорії права в СРСР.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-