У справі Карпюка - Клиха перерва на місяць: суддя хворіє

У справі Карпюка - Клиха перерва на місяць: суддя хворіє

Укрінформ
Судове засідання у справі українських політв'язнів Миколи Карпюка і Станіслава Клиха відкладено у зв'язку з хворобою головуючого судді Вахіда Ісмаїлова. 

Про це повідомляє портал Грани.ру з посиланням на прес-секретаря Верховного суду Чеченської Республіки Індарбека Каїмова. 

Судове засідання мало тривати два дні - 14 і 15 березня. Проте воно було відкладено у зв'язку з хворобою головуючого судді Вахіда Ісмаїлова.

На засіданнях, де відбувається надання свідчень невинуватості, планувався допит свідків захисту. Спеціально для цього на суд з України приїхала 72-річна мама Клиха і його двоюрідний брат, а також двоє рідних братів Карпюка і українська правозахисниця Марія Томак. 

Нова дата судового засідання поки що не відома. За словами адвокатів, судді виписано курс лікування на один місяць. 

Нагадаємо, російське обвинувачення ставить у провину Карпюку і Клиху вбивство 30 військовослужбовців і замах на життя ще 15 солдатів, які вони нібито вчинили у складі загону «Вікінг» з 31 грудня 1994 року по 5 січня 1995-го в Грозному. Під час слідства до двох українців довго не допускали адвокатів, консула, піддавали тортурам. «Меморіал» визнав обох політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-