В Україні 800 шкіл надають освіту мовами національних меншин

В Україні 800 шкіл надають освіту мовами національних меншин

Укрінформ
В Україні діють 800 загальноосвітніх навчальних закладів, які надають загальну середню освіту мовами національних меншин.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин заявив директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

«Сьогодні в Україні майже 800 загальноосвітніх навчальних закладів з мовами навчання національних меншин. Повна загальна середня освіта надається шістьма мовами національних меншин, і початкова освіта – ще двома мовами», - сказав Кононенко.

Також, за його словами, як предмет в українських школах вивчається 15 мов національних меншин. Крім того, кожного року в рамках освітньої субвенції з державного та місцевих бюджетів виділяються кошти на забезпечення таких шкіл навчально-методичною базою. Так, у 2015 році було вперше видано підручники гагаузькою мовою та мовою іврит. Зважаючи на тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим, урядом було схвалено спеціальне рішення щодо видання підручників кримськотатарською мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-