У ЦВК анонсували Тиждень доступності виборчого процесу

У ЦВК анонсували Тиждень доступності виборчого процесу

Укрінформ
У ЦВК відбулася зустріч Михайла Охендовського з менеджером глобальної програми Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) з питань доступності до соціально-політичних процесів Вірджинією Аткінсон.

Про це Укрінформу повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії.

У зустрічі брали участь представники Національної асамблеї інвалідів України (НАІУ), сторони обговорили питання щодо доступу виборців з особливими потребами до політичних і, зокрема, виборчих процесів.

Зокрема, директор програм IFES в Україні Пітер Ербен зауважив, що його організація приділяє підвищену увагу дотриманню прав інвалідів, саме цій тематиці буде присвячений Тиждень доступності виборчого процесу, який триватиме в Україні протягом наступного тижня.

«Серед інших заходів вперше в нашій країні проводитиметься модуль тренінгу "Брідж" стосовно інвалідів, в якому братимуть участь представники Центральної виборчої комісії та громадських організацій людей з обмеженими можливостями», - йдеться в повідомленні ЦВК.

Програма, зокрема, передбачає проведення Всеукраїнської конференції "Вибори та права людей з інвалідністю", яку організовують Міжнародна фундація виборчих систем та Національна асамблея інвалідів України. За її підсумками робоча група напрацює дорожню карту, яка допоможе покращити доступ людей з обмеженими можливостями до участі у виборах та сприятиме виконанню Україною міжнародних зобов'язань щодо дотримання прав інвалідів.«Центральна виборча комісія готова налагодити постійну співпрацю з Національною асамблеєю інвалідів України для вироблення та застосування на практиці ефективних підходів щодо забезпечення доступу до виборчих процесів людей з обмеженими можливостями», - зазначив в ході зустрічі голова Комісії Михайло Охендовський.

Вірджінія Аткінсон, в свою чергу, висловила сподівання, що вже у недалекому майбутньому Україна стане регіональним лідером у вирішенні зазначених проблем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-